Stel je voor, je wilt afvallen en gezonder gaan leven. Je weet diep van binnen dat je toe bent aan verandering. Maar in plaats daarvan blijf je ongezonde snacks eten. Je blijft te weinig eten en te weinig bewegen. Dit gedrag is bekend als uitstelgedrag. We hebben er allemaal weleens last van. Maar waarom doen we dit als we graag willen afvallen? Er zijn verschillende redenen waarom mensen uitstellen als het gaat om afvallen. 

Hoe komt het en wat zijn de gevolgen?

Sommige mensen vinden het moeilijk om hun eetgewoonten te veranderen, terwijl anderen het lastig vinden om regelmatig te sporten. Andere weten gewoon niet waar ze moeten beginnen. Maar wat de reden ook is, uitstelgedrag kan negatieve gevolgen hebben voor ons welzijn en ons succes bij het afvallen. Het kan leiden tot een gebrek aan zelfvertrouwen, frustratie en zelfs depressie.

Maak een planning

Gelukkig zijn er verschillende strategieën die kunnen helpen bij het overwinnen van uitstelgedrag bij het afvallen. Een daarvan is het stellen van realistische doelen en het inplannen van tijd om deze doelen te bereiken heel erg belangrijk. Door een duidelijk plan te hebben, weten we wat we moeten doen en wanneer. We voelen ons hierdoor meer gemotiveerd om aan de slag te gaan.

Neem kleine stappen

Een andere strategie is om kleine stappen te nemen. In plaats van te denken aan het verliezen van een grote hoeveelheid gewicht, kunnen we ons concentreren op kleine, haalbare doelen, zoals elke dag 30 minuten bewegen of minder suiker eten. Door deze kleine stapjes te voltooien, kunnen we onszelf meer zelfvertrouwen geven en blijven we gemotiveerd om door te gaan.

Neem verantwoordelijkheid 

Ook kan het helpen om jezelf verantwoordelijk te houden voor je acties. Dit kan door het delen van je doelen en vooruitgang met anderen. Een coach of mentor inschakelen kan je ook helpen bij het maken van een plan en het houden van verantwoordelijkheid.

Conclusie

In het kort, uitstelgedrag is een veelvoorkomend probleem bij het afvallen, maar er zijn verschillende strategieën die kunnen helpen bij het overwinnen ervan. Door realistische doelen te stellen, kleine stappen te nemen komen we er samen wel. 

Bryan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site maakt gebruik van cookies om u een betere website ervaring te bieden. Door op deze website te surfen, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies.