Het komt vaak voor bij mensen die wat angsten hebben als ze willen afvallen, sterker willen worden of spiermassa aan willen zetten. Vaak horen wij dingen als; Ik wil wel afvallen maar ik wil geen spriet worden of ja, maar ik hoef niet zo mega breed te worden zoals die bodybuilders. In deze blog ga ik bespreken hoe je daar mee om kunt gaan en waarom je jezelf daar geen zorgen over hoeft te maken.

Het kost tijd

Je zult niet van vandaag op morgen ineens super groot zijn, of in één keer 20 kilo lichter zijn. 

Dit is natuurlijk makkelijk gezegd als je ergens een angst voor hebt, maar het is in werkelijkheid wel waar. Als je aan de grote bodybuilder vraagt hoelang hij ervoor heeft moeten werken om er zo uit te zien, ben je al snel 10 jaar verder. 

Het is zo dat je progressie geleidelijk aan gaat, en niet met mega stappen. Dus kun je gewoon krachttraining doen zonder dat je morgen wakker wordt als de nieuwe Hulk. Wist je dat krachttraining heel goed is voor ons lichaam? Het zorgt voor sterke spieren, botten en gewrichten. Het is niet alleen voor bodybuilders, maar ook mensen die gewoon gezond willen leven.

Makkelijk aansturen

Mocht je tijdens het traject vinden dat je te veel bent afgevallen, of juist dat je wilt gaan afvallen na een zogenaamde bulk fase, dan is dit makkelijk aan te passen. Je kunt op ieder gewenst moment een andere richting op gaan. 

Zeker als je hier eigenlijk nooit echt mee bezig bent geweest denk ik dat het goed is dit beide een keer te doen. Waarom? Je leert je lichaam kennen en je weet hoeveel calorieën je nodig hebt. Hierop kun je je voeding zelf aanpassen als je bijvoorbeeld na een vakantie weer wat kilo’s wilt verliezen. Op deze manier hoef je geen drastische maatregelen meer te nemen met bepaalde crash diëten, omdat je weet wat je lichaam nodig heeft als je wilt afvallen of om misschien wat spiermassa wilt opbouwen.

Het zijn maar gedachten

Angst is nooit nu, angst gaat altijd over de toekomst of over iets dat in het verleden gebeurd is. En dat is ook zo met dit geval, je bent bang dat je te dun wordt, of dat je te gespierd wordt als je aangegeven hebt dat je het alleen maar allemaal wat strakker mag. 

Dit zijn dingen die vaak voorbijkomen. Deze angst gedachten kun je hebben omdat je bang bent wat iemand anders van je vindt, wat ik veel hoor als iemand is begonnen met krachttraining is vaak “kijk je uit dat je niet doorslaat”. En dan snap ik best dat je bang bent dat je dadelijk extreme resultaten haalt die je helemaal niet wilde halen.

Vergeet niet, dat dit alleen maar gedachtens zijn en niet de realiteit. Door dit tegen jezelf te zeggen kunnen je angstgedachten over dit onderwerp misschien beter accepteren en op de achtergrond laten zijn. Waardoor je jezelf weer meer kan focussen op de dingen die er echt toe doen, ipv elke dag in de spiegel te kijken of dat het niet “te” wordt. 

Herken jij jezelf hierin, en zou je het zou je het fijn vinden om hulp te krijgen? We werken naar een betere versie van jezelf, waar jij je fijn bij in voelt. Klik dan op de knop hieronder. Ik neem zo snel mogelijk contact met je op.

Bryan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site maakt gebruik van cookies om u een betere website ervaring te bieden. Door op deze website te surfen, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies.