Wanneer we besluiten om af te vallen, zijn we vaak geneigd om alles uit de kast te halen. We denken dat we ons moeten onderwerpen aan een strikt dieet. Maar ook urenlang moeten sporten om resultaten te zien. Wat als ik je vertelde dat deze aanpak eigenlijk averechts kan werken?

De waarheid is, wanneer het om afvallen gaat, dat minder soms meer is. Het is beter om langzaam en constant te gaan, in plaats van een snelle oplossing te zoeken die op de lange termijn niet houdbaar is. Dit betekent dat je niet elke dag intensief hoeft te trainen.

Waarom werkt de rustige aanpak beter? 

Het volhouden van een streng dieet en extreem trainingsschema kan moeilijk zijn. Het kan leiden tot een gevoel van burn-out en demotivatie. Hierdoor kan het moeilijk zijn om door te gaan. 

Dus wat kun je doen om een gezonde aanpak van afvallen te volgen?

Ten eerste, focus je op kleine veranderingen in plaats van extreem grote aanpassingen. Ga niet meteen een heel strak voedingsschema volgen. Wordt eerst bewust van wat je op dit moment eet. Misschien zijn de gerechten die je eet helemaal niet zo verkeerd, maar zijn de porties te groot (of juist te klein). Doe dit ook met beweging. Verplicht jezelf niet om meteen 5 keer per week naar de gym te gaan. Bouw het rustig op. Begin met 2 keer per week en bouw een gewoonte op om meer te bewegen. 

Ten tweede, zorg voor voldoende rust en ontspanning. Ontspanning is net zo belangrijk als inspanning. Plan je momenten om even af te schakelen en je lichaam rust te geven. Zo werkt dit ook in de sportschool.  2,5 uur trainen is vaak overbodig. Sinds ik zelf elke oefening een set minder ben gaan doen en in plaats van 5 á 6 keer per week krachttraining naar 4 keer per week. Maak ik veel meer progressie. Simpelweg omdat mijn lichaam beter hersteld, omdat het dus meer ontspanning ervaart.

Ten derde, zoek ondersteuning en hulp van professionals zoals een personal trainer. Het kan moeilijk zijn om zelf te bepalen waar het punt van balans zit, wanneer je te veel aan het doen bent (of in sommige gevallen juist te weinig). Een personal trainer/coach kan je hierbij helpen. 

Onthoud dat elke verandering telt en dat kleine stappen uiteindelijk tot grote resultaten zullen leiden. Door de rustige aanpak te volgen, kun je een gezonde relatie opbouwen met voeding en beweging. Waardoor je blijvende resultaten behalen. Bovendien, door minder stress te hebben en meer te ontspannen, zul je meer progressie boeken.

Wil je meer leren over hoe je een gezonde en duurzame aanpak van afvallen kunt volgen? Klik dan op de onderstaande knop voor een vrijblijvende intake en ontdek hoe ik je kan helpen om je doelen te bereiken.

Bryan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site maakt gebruik van cookies om u een betere website ervaring te bieden. Door op deze website te surfen, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies.