Eigenwaarde betekent hoeveel je jezelf waard vindt. Vind je jezelf waardevol en belangrijk genoeg om te zijn wie je bent. Het is belangrijk om te begrijpen dat je eigenwaarde niet afhankelijk is van externe factoren zoals het aantal volgers op Instagram, je gewicht of de hoeveelheid geld die je verdient. Je eigenwaarde is iets wat van binnen komt. Het is belangrijk om te leren hoe je jezelf waardeert om wie je bent.

Wat is eigenwaarde?

Eigenwaarde is hoe je jezelf waardeert als persoon. Het gaat hierbij om de gedachten dat je goed genoeg bent, dat je de moeite waard bent en dat je iets te bieden hebt. Het is belangrijk om te onthouden dat eigenwaarde niet hetzelfde is als zelfvertrouwen. Zelfvertrouwen gaat over je vaardigheden en talenten, terwijl eigenwaarde gaat over wie je bent als persoon.

Waarom is eigenwaarde belangrijk?

Eigenwaarde is belangrijk omdat het  invloed heeft op alle aspecten van ons leven. Als we onszelf niet waarderen, dan zijn we niet in staat om gelukkige relaties te hebben. Zeg ook maar doei tegen een goede baan vinden. Of te genieten van de dingen die we doen. Een lage eigenwaarde kan leiden tot gevoelens van depressie, angst en stress.

Hoe kan je je eigenwaarde vergroten?

Er zijn verschillende manieren om je eigenwaarde te vergroten. Allereerst is het belangrijk om te accepteren wie je bent. En is het belangrijk om te begrijpen dat niemand perfect is en mindere punten heeft. Het is cruciaal om te leren hoe je deze mindere punten kunt accepteren. Zodat je van jezelf kunt houden. 

Ten tweede is het essentieel om jezelf te vergeven voor fouten uit het verleden. Iedereen maakt fouten. De fouten loslaten en focussen op de toekomst, zal het verschil maken. Probeer te leren van je fouten. Daardoor zal je groeien als persoon.

Ten slotte is een positief zelfbeeld van belang. Focus op dingen die je goed doen. Waar ben je trots op? Vermijd negatieve gedachten over jezelf en probeer deze te vervangen door positieve gedachten.

Moet je alles dan maar accepteren en jezelf niet meer verbeteren?

Wij mensen zijn bereid onszelf in te spannen om minder goed gedrag aan te pakken en te verbeteren. Iedereen streeft namelijk naar verbetering van zichzelf. Je wil kansen benutten en leren van eerder gemaakte fouten. Wij mensen zijn in staat om onszelf te accepteren zoals we zijn, terwijl we toch blijven streven naar verbetering. Als je jezelf gaat leren accepteren zoals je bent, zul je jezelf een stuk prettiger en gelukkiger voelen, hierdoor zul je beter voor jezelf gaan zorgen en ga je makkelijker je doelen bereiken, omdat het geen dat je doet van binnenuit komt, je doet het omdat je het belangrijk vind, en niet om iemand anders tevreden te maken. Je hebt hier meer plezier in en je motivatie is dus hoger.

Conclusie

Het is belangrijk om te begrijpen dat je eigenwaarde niet afhankelijk is van externe factoren zoals, materiaal, gewicht en het aantal volgers op Instagram. Eigenwaarde is hoe je jezelf waardeert als persoon. Het vergroten van je eigenwaarde begint bij het accepteren wie je bent en het leren om te houden van jezelf. Ondanks mindere punten en fouten. Het vergroten van je eigenwaarde kan leiden tot gelukkige relaties, succes op werkgebied en een gezonde levensstijl. 

Bryan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site maakt gebruik van cookies om u een betere website ervaring te bieden. Door op deze website te surfen, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies.