“Ik wil afvallen, dan moet je toch cardio doen in plaats van krachttraining?” Nee, niet helemaal. Cardio kan je wel helpen met afvallen, maar een combi met krachttraining heeft zeker wel zijn voordelen. In deze blog leg ik je de voordelen van krachttraining uit, ook bij het afvallen.

Algemenen gezondheid

Voldoende beweging is belangrijk voor een goede algemene gezondheid. Ook krachttraining kan deel uit maken van die beweging. Krachttraining kan een positieve werking hebben op het doorzettingsvermogen. En het kan helpen stress los te laten.

Wat doet krachttraining voor het zelfvertrouwen

Een van die voordelen van krachttraining is dat je zelfvertrouwen beter wordt. Je wordt namelijk sterker, je lichaamshouding wordt beter, je bouwt een goede discipline op en je lichaam zal er beter uit gaan zien. Door structureel krachttraining te doen zal je lichaam dopamine, noradrenaline en serotonine aanmaken, dit zijn gelukshormonen en hierdoor kun je je een stuk beter gaan voelen en ook meer zelfvertrouwen krijgen.

Spieren en gewrichten

Spieren en gewrichten zijn belangrijk voor een goede gezondheid, door krachttraining worden spieren geprikkeld en herstellen ze zich om sterker en beter te worden. Door de beweging die je maakt en het gewicht dat op de gewrichten komt, zullen deze ook sterk en soepel blijven. Of zelfs sterker en soepeler worden. Hier ga je op latere leeftijd dan ook veel profijt van hebben. Al op leeftijd? Geen probleem, het is nooit te laat om te beginnen en weer lekker soepel te worden!

Krachttraining en afvallen

Krachttraining en afvallen, als iemand begint over afvallen en ik vertel wat we daarvoor gaan doen horen we vaak: “Maar ik hoef niet zo breed te worden hoor”. Dat snappen we, ik kan je hierbij zeggen dat je na een aantal jaren krachttraining nog niet de nieuwe Arnold Schwarzenegger wordt. Krachttraining kan wel een hele positieve werking hebben tijdens het afvallen. Door voldoende eiwit te eten en krachttraining te doen kun je je spiermassa behouden. En je profiteert natuurlijk van de bovengenoemde voordelen. Voor afvallen kan je zeker wel een mix met cardio en krachttraining doen, dit zal een positief effect hebben!

Bryan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site maakt gebruik van cookies om u een betere website ervaring te bieden. Door op deze website te surfen, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies.