Een gezonde levensstijl is een breed begrip. Maar wat is nu de basis? Voor iedereen werkt iets anders. Ik ben van mening dat er een bepaalde basis is van waaruit je verder kunt werken. In deze blog gaan we het daar over hebben.

De balans tussen inspanning en ontspanning

Balans tussen inspanning en ontspanning is ontzettend belangrijk. Je lichaam moet namelijk kunnen herstellen om goed te kunnen blijven functioneren. Vaak zie je bij mensen waar de balans tussen inspanning en ontspanning ontbreekt dat er lichamelijke klachten ontstaan en dat zij slechter slapen. Met als gevolg dat ze moe zijn, minder presteren op het werk en slechter voor zichzelf kunnen zorgen. Wat dan weer resulteert in een ongezonder leven.

Een goede routine

Routine en gewoontes zijn ook van groot belang. Driemaal per dag eten en twee tussendoortjes. Gemiddeld 10k stappen per dag, twee keer per week sporten en voldoende ontspannen. Allemaal dingen die bijdragen aan een goede gezondheid. En als dit een routine is, zul je hier minder over na hoeven denken. Dit soort dingen gebeuren dan automatisch. Met als gevolg dat je jezelf fitter voelt, beter presteert op je werk en makkelijker je sociale leven kunt onderhouden.

Gezonde voeding

Voeding is je brandstof, met de juiste brandstof in een motor zal deze beter draaien. Zo is dat ook met voeding en je lichaam. Er zijn ontzettend veel mogelijkheden binnen een gezond voedingspatroon. Het belangrijkste is dat elke maaltijd bestaat uit: eiwitten, koolhydraten en vetten. Eet drie grote maaltijden per dag en twee tussendoortjes. Als je dan twee stukken fruit per dag en twee porties groenten per dag hierin verwerkt ben je heel goed bezig!

Beweging

Je lichaam heeft beweging nodig. Beweging houdt alles soepel en sterk. Hier ga je profijt van hebben op korte én lange termijn. Een half uurtje per dag kan al voldoende zijn. Ook is het advies om te streven naar tienduizend stappen per dag. Onder sporten/trainen wordt niet alleen bewegen in de sportshool verstaan. Twee keer per week trainen bijvoorbeeld hardlopen, fietsen, voetballen of bijvoorbeeld ijshockeyen zal veel goed doen voor je gezondheid.

Maak het jezelf niet te moeilijk, leg er niet te veel druk op. Zorg dat je jezelf goed voelt, een goede balans hebt tussen inspanning en ontspanning. Als je dit combineert met gezond eten en regelmatig bewegen ben je op de goede weg!

Bryan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site maakt gebruik van cookies om u een betere website ervaring te bieden. Door op deze website te surfen, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies.