Ik geef je in dit artikel 5 tips die je direct kan toepassen zodat jij jezelf beter en fitter gaat voelen.

Zorg voor voldoende beweging

Voldoende beweging op een dag zorgt ervoor dat je soepel en vitaal blijft, zeker bij een kantoorbaan is het belangrijk dat je genoeg beweging hebt op een dag. Zo voorkom je bepaalde fysieke klachten en het is goed voor je mentale gezondheid. Tijdens een wandeling of training kun je ook even je gedachten verzetten waardoor je weer productiever wordt. Door met regelmaat in beweging te zijn zul je ook meer energie hebben door de dag heen.

Een goed slaappatroon

Een goed slaappatroon is belangrijk voor je herstel, zowel mentaal als fysiek. Het gaat dan vooral om je kwaliteit van je slaap. Je kunt wel slapen, maar als je slaap kwalitatief niet goed is zul je niet goed herstellen en word je moe wakker worden. Dit zie je ook vaak wanneer je laat in de avond nog veel beweegt of bij bepaalde vormen van stress. Mensen zeggen dan wel dat ze gewoon slapen, maar stel jezelf de volgende vragen: Slaap je kwalitatief goed? Val je makkelijk in slaap? En word je uitgerust wakker? Door je telefoon weg te leggen en de tv uit te zetten een uur voor je gaat slapen, zul je ook makkelijker in slaap komen en beter slapen.

Gezonde voeding

Te veel ongezonde voeding is niet goed voor ons lichaam. Als je te veel ongezonde voeding binnenkrijgt zul je je snel moe en futloos voelen. Zorg daarom dat je eetpatroon voor het grootste gedeelte bestaat uit gezonde voeding. Je zult jezelf veel fijner voelen. De basis van een gezond voeding patroon kan er als volgt uitzien: 3 grote maaltijden per dag (ontbijt, lunch en diner) 2 stuks fruit per dag (tussendoortjes) en mix door die maaltijden per dag 200 gram groenten. Als dit je patroon is zit je een heel eind op de goede weg!

Minder alcohol

Alcohol is niet goed voor ons lichaam. Het onttrekt vocht (hierdoor krijg je ook de welbekende kater) en je lichaam moet hard werken om het af te voeren. Te veel alcohol kan er dus voor zorgen dat je futloos voelt, je hebt minder zin in bepaalde dingen en je bent minder creatief. Denk eens bewust na over je alcoholgebruik en schroef deze terug als dit te veel is. Probeer het bij 1 of 2 glaasjes per week te houden.

Drink genoeg water

Ons lichaam heeft vocht nodig om belangrijke functies in werking te houden. Zoals je lichaamstemperatuur, het metabolisme en het houdt je bloedvolume op peil. De meest voorkomende klachten bij te weinig water drinken zijn: hoofdpijn, vermoeidheid en concentratieverlies. Probeer 2 á 2,5 liter water per dag binnen te krijgen om deze klachten te voorkomen, je lichaam zal je bedanken! Als je niet zeker weet of je genoeg drinkt, schrijf het dan ergens op, of gebruik een app op je telefoon om dit bij te houden.

Bryan.

Hulp nodig om jezelf fitter te voelen en de juiste routines te creëren? Klik op de knop hieronder.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site maakt gebruik van cookies om u een betere website ervaring te bieden. Door op deze website te surfen, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies.